Asociatia Firmelor Bihorene


Programul School for Startups 2012 te ajuta sa iti transformi ideile in afaceri de succes!

„Am participat la unul dintre programele de business organizate de Fundatia Post-Privatizare in cursul anului trecut. Avand experienta practica, acumulata «the hard way» cu dezvoltarea timp de patru ani a firmei noastre Structural ConsultingTM Group - www.fonduri-structurale.ro, se formase in mine intr-o oarecare masura orgoliul tanarului antreprenor care are impresia ca stie deja «cum sta treaba» si eram destul de sceptic despre utilitatea a ceea ce as putea sa aflu.

Ceea ce am gasit si am primit in cadrul programului a fost insa mult peste asteptarile mele, pentru ca in fiecare dintre domeniile discutate la sesiunile de training am gasit informatii, instrumente sau abordari din care am inteles ca multe din reusitele mele ar fi putut sa fie mai bine, mai simplu sau mai eficient implementate.

Un alt mare beneficiu al participarii mele la program a fost oportunitatea de a intalni si de a interactiona cu oameni deosebiti, cu idei si initiativa, oameni cu care am putut discuta «cum si ce si de ce». Experienta formatorilor si speakerilor care se implica in programele de antreprenoriat si business organizate de Fundatia Post-Privatizare este una reala si consistenta, bazata pe intamplari traite si nu pe concepte citite.

Acest tip de programe sunt o ocazie rara de a afla ca «bine» este mai relativ decat am crede si ca «mai bine»-le nu este intotdeauna cel mai mare dusman al binelui, motiv pentru care recomand programul School For Startups tuturor antreprenorilor aflati la inceput de drum, precum si celor care doresc sa-si transforme ideile in afaceri de succes."


Dan Barna, Managing Partner
Structural ConsultingTM Group - www.fonduri-structurale.ro

Tinerii antreprenori care doresc sa aiba un business de succes se pot inscrie pana pe 15 februarie 2012 la programul anual de educatie antreprenoriala School for Startups Romania, organizat de Fundatia Post-Privatizare si sprijinit de www.fonduri-structurale.ro - Structural ConsultingTM Group.

School for Startups (S4S) este un program unic fondat de Doug Richard in Anglia, care are ca grup tinta tinerii cu idei de afaceri ce vor sa le puna in practica si antreprenorii care, aflti in faza incipienta (1-2 ani), vor sa-si dezvolte cat mai eficient afacerea.
Mentorii School for Startups Romania sunt Doug Richard, antreprenor de succes si angel investor originar din California si Marius Ghenea, unul dintre cei mai de succes antreprenori din Romania.

Durata programului S4S este de un an de zile, timp in care participantii in program vor beneficia de consultanta de business din partea mentorilor si vor primi instruire specializata privind problemele fundamentale ale unei companii. Inca din prima zi a programului, cursantii lucreaza la propriile proiecte pe baza informatiilor si a cunostintelor oferite de cei doi mentori ai programului. Printre temele abordate in cadrul cursurilor se numara elemente importante pentru construirea unui business precum: strategii de marketing si vanzari, proiectarea produselor si a serviciilor, coordonarea echipelor de lucru si atragerea de investitori.

S4S Romania 2012 se desfasoara in 3 orase - Bucuresti, Cluj si Timisoara - si include:
  • sesiuni de training intensiv;
  • acces la platforma din spatele website-ului unde vor beneficia de suport din partea mentorilor;
  • acces gratuit la o platforma care ii va ajuta sa scrie planurile de afaceri
  • video-uri speciale „how to" care sa va ajute in dezvoltarea afacerii
  • mentor calls in care Doug va raspunde personal intrebarilor participantilor
  • acces la o biblioteca virtuala cu mii de articole, eseuri, video-uri, link-uri si tips&tricks
  • sesiuni de pregatire cu experti internationali in marketing online, social media: Andrew Davis, Dan Sordegren, Alex Samuels

Mentoratele se vor desfasura online, la fel si multe alte activitati. Zilele de bootcamp sunt singurele care vor necesita prezenta ta fizica. Vor fi cinci zile de bootcamp in total, iar calendarul va fi anuntat din timp.

Programul de pregatire antreprenoriala School for Startups Romania, a lansat o modalitate speciala de plata destinata celor care vor sa se convinga ca S4S e programul de care au nevoie pentru a pune bazele unei afaceri. Astfel, participantii la School for Startups 2012 au optiunea sa plateasca doar primul bootcamp de 900 lei si, dupa desfasurarea acestuia, sa decida daca vor sa continue programul si daca acesta se potriveste cu asteptarile pe care le au de la un astfel de curs. Primul bootcamp School for Startups Romania se va desfasura in luna martie 2012.

Programul costa 5.000 de euro, dar Fundatia Post-Privatizare subventioneaza circa 70% din costul programului, astfel ca taxa de participare e de doar 6.000 lei (aprox. 1400 euro) pentru intreg programul. Taxa se poate plati in 4 rate egale (a cate 1.500 lei fiecare) pana pe 1 martie 2012.

Pentru aceia dintre voi care nu dispun de acesti bani, Banca Transilvania, partener al S4S, ofera un program de imprumut avantajos (cu comision 0) pentru participantii la editia din 2012.

Pentru a te inscrie la programul S4S 2012, click aici.

Pentru mai multe detalii privind programul S4S, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Parteneri AFB