Asociatia Firmelor Bihorene


Sprijin agricultorilor

In data de 18.02.2015, a avut loc la sediul AFB, sedinta de lucru a departamentului Agricol al AFB.
    La sedinta au participat membri AFB din sectorul agricol dar si reprezentantii institutiilor statului : AJFIR, Directia Agricola Bihor, APIA, ADP, precum si partenerii AFB de la Departamentul de Management si Marketing din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si ai Facultatii de Protectia Mediului.
        Aceasta intalnire reprezenta o continuare a eforturilor depuse de AFB de realizare a unei piete in care doar producatorii bihoreni sa-si vanda produsele.   
           " Venim si propunem un parteneriat Administratiei Domeniului Public (ADP) ,care are ca obiect de activitate administrarea pietelor oradene, in dezvoltarea unei platforme comerciale prin care adevaratii producatori de legume si fructe din judetul Bihor sa poata sa-si vanda produsele direct catre populatie fara intermediari", a declarat domnul Dan Octavian, directorul general al AFB. In cadrul actualelor piete oradene propunem amenajarea unor spatii atent delimitate si semnalizate astfel incat oradenii sa regaseasca cat mai usor produsele provenite din agricultura locala.
        In sprijinul demersurilor noastre, domnul Cristian Buzlea, directorul AJFIR, ne-a adus la cunostinta faptul ca in cadrul pietelor vor trebui organizate spatii distincte, care sunt rezervate in exclusivitate producatorilor agricoli persoane fizice detinatoare ale unui atestat de producator. Ce este foarte important, procentul de alocare a spatiilor de vanzare este de minimum 40 % din totalul spatiilor de vanzare existente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri AFB