Asociatia Firmelor Bihorene


Scoala de vara AFB

Școala de Vară: Orientare în Carierăși Gestiunea Carierei

Organizat de Asociația Studenților de la Relații Internaționale și Studii Europene în colaborare cu Asociația Firmelor Bihorene

 

 

Asociația Studenților din cadrul Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene în parteneriat cu Asociația Firmelor Bihorene si cu sprijinul Universității din Oradea si Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează proiectul Școala de Vară: Orientare în Carierăși Gestiunea Carierei”.

Activitățile se vor desfășura în perioada 9-16 august 2014 și vor avea ca scop orientarea elevilor în luarea uneia din cele mai importante decizii: cariera pe care o vor urma. Aceștia își vor putea descoperi aptitudinile, le vor fi prezentate oportunitățile unor meserii sau ocupații și vor intra în contact cu persoane de succes din mai multe domenii de activitate.

Elevii sunt îndrumati în alegerea Universității și a specializării potrivite!

Spre deosebire de alte evenimente asemănătoare din țară, Școala de Vară ARISE nu va oferi cursuri ce se vor limita la un singur domeniu de activitate, ci va avea un rol de consiliere pentru elevii încă indeciși.

Activitățile vor consta în cursuri de „Orientare și Managementul Carierei” - susținute de traineri specializați din cadrul ISJ Bihor și al companiei Solver Training. Specialiștii le vor prezenta tinerilor, pas cu pas, întreg procesul necesar luării unei decizii corecte. Pentru a crea o imagine de ansamblu, prin parteneriatul cu Asociația Firmelor Bihorene, elevilor li se vor prezenta tineri antreprenori, reprezentanți ai diverselor companii bihorene, care vor descrie cerințele firmelor pe care le reprezintă, șansele de a avansa în carieră și pașii care trebuie urmați pentru a avea o carieră de succes.

Pentru ca participanți să se bucure și de vacanța atât de așteptată, la finalul fiecărei zile de curs și pe parcursul întregului week-end vor avea ocazia să viziteze orașul și să se relaxeze. Activitățile de team-building, organizate de o asociație studențească din cadrul Webster University Viena, vor fi completate de bowling, biliard sau seri de film la Lotus Center Oradea, lansare de lampioane, paintball, teatru de vară, „pool-party” și multe alte activități.

 

 

 

Toți participanții vor primi o diplomă recunoscută la nivel internațional!

Pentru a marca finalizarea cursurilor, participanții vor primi o diplomă recunoscută pe plan național și internațional din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, a Asociației Firmelor Bihorene, Solver Consulting, a Universității din Oradea și a Uniunii Studenților Români. Aceasta poate constitui un avantaj valoros în cazul aplicanților la diverse programe, burse, schimburi de experiență sau alte activități, chiar și la aplicarea pentru un internship.

Sunt așteptați elevi absolvenți ai claselor a- X-a și a- XI-a, existând totuși deschidere și către cei care tocmai au terminat clasa a IX-a și sunt interesați de acest proiect.

Participanții din afara orașului vor achita o taxă de participare de 150 RON, care include toate activitățile planificate, cazarea și trei mese zilnic. Elevii din Oradea au opțiunea de a fi cazați în cămin, pentru același preț ca cei din alte localități, „gustând” puțin din viața de student sau pot participa doar la activități și la masa de prânz în schimbul sumei de 50 RON.

Pentru a se adapta mai bine întregii experiențe, elevii vor fi împărțiți în grupe a câte 15-20 persoane, fiecare grupa fiind coordonată de un voluntar din cadrul ARISE sau asociații acesteia.

Elevii interesați de aceas activitate sunt invitați să se înscrie până în data de 1 August 2014 la Biroul Asociației Arise Oradea în campusul universitar 2, pavilionul/clădirea Y.

Firmele orădene interesate de acest proiect de dezvoltare sustenabilă a economiei și a resurselor umane ale județului, sunt invitate sa apeleze la următoarele date de contact:

Parteneri AFB