Asociatia Firmelor Bihorene


Renexpo Energy Efficiency

 

RENEXPO® ENERGY EFFICIENCY -

România - eficient
ă energetic

până în 2020!?

 

Alături de energia provenită din surse regenerabile, România deține un potențial uriaș și în ceea ce privește eficiența energetică, fie că vorbim despresectorul industrial, administrativ, economic sau rezidențial. La RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, eficiența energetică vine înîntâmpinarea nevoii de a reduce consumul de energie, sprijină dezvoltarea acestui sector, ajută țara să genereze energie curată și susține tranzițiaspre o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Cel mai mare și important eveniment pe energie regenerabilă și eficiență energetică dinRomânia, RENEXPO® revine pentru a VII-a oară, între 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din București.

Sectorul clădirilor reprezintă 40 % din consumul total de energie în Uniunea Europeană (UE). Reducerea consumului de energie în acest domeniu constituie, astfel, o prioritate în cadrul obiectivelor „20/20/20” în materie de eficienţă energetică. Prezenta directivă se înscrie în acest obiectiv, propunând statelor membre principii directoare în ceea ce priveşte performanţa energetică a clădirilor. România se aliniază politicilor europene și prin asumarea obiectivelor „20/20/20”(20% energie provenită din regenerabile, 20% creșterea eficienței energetice până în anul 2020), poate obține o creștere economică sustenabilă. Numeroasestudii arată că peste 90% din timp îl petrecem indoor, prin urmare din totalul consumului de electricitate aproximativ 20% îl reprezintă iluminatul. Deoarece 2/3 din clădirile din România sunt iluminate ineficient, la care se adaugă necesitatea acută de anvelopare și reabilitare termică a acestora, putem spune că toate premisele sunt date astfel ca România să-și poata atinge țintele. La RENEXPO® vizitatorii vor putea intra în contact direct cu experți, persoane cheie și cu dezvoltatori de proiecte pentru schimb de experiență! Peste 75 decompanii naționale și internaționale din 8 țări, s-au înregistrat deja ca expozanți în cadrul târgului de energie al României, printre care se numără și companii dinsectorul eficienței energetice: Caleffi România, Lisscom, Octa Light Bulgaria, BSM Ltd. și alții.Pentru a adăuga un plus de valoare expoziției în domeniu, REECO va organiza în paralel o conferință și un workshop de specialitate pe eficiență energetică.Pe data de 20 noiembrie 2014 va avea loc Conferința Internațională - Eficiență Energetică prin Cogenerare, organizat de Econet România (parte aCamerei de Comerț și Industrie Româno-Germană). Acesta va aduce în atenția CET-urilor posibilități de a folosi energiile regenerabile. În cadrul workshop-ului participanții vor putea face schimb de cunoștințe și experiențe din practică cu experți și persoane cheie din domeniu. Printre speakeri se numără: BogdanTruscă - TÜV SÜD Romania SRL; Marco Di Prima - Sales Area Manager, Turboden s.r.l., STEAG Germany; TPA Horwath; Siemens; Bosch; RoSEFF și alții.

Workshop-ul Internațional - Eficiența Energetică în Clădiri va fi organizat pentru prima dată de către CERE

(Centrul de Excelență pentru Energii Regenerabile,Eficiența Energetică și Mediul Înconjurător) în colaborare cu REECO, pe data de 21 noiembrie.

Participanții la workshop vor putea afla direct de la experți naționali și internaționali din domeniu cum își pot eficientiza energetic clădirile deja existente. Printre tematicile discutate la workshop vor fi:

Capacități energetice, putere, eficiență și tehnologii de stocare a energiei;

Echipamente de încălzire și răcire, Sisteme moderne de ventilație;

Proiectare clădiri cu eficiență energetică ridicată și Optimizare energetică acladirilor existente;

Finanțarea proiectelor de eficientizare energetică și multe altele.

Târgul și evenimentele conexe sunt susținute de Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Durabile și parteneri importanți din domeniu printre care amintim de: ENERO, APER, ICEMENERG, Ae3rPloiești, PSC, PPTT, AEBIG, ASFOR, BGBIOM, CogenCzech,

Czech Biogas Association, Fachverband Biogas e.V., ISPE și alții. Mai multe informații despre cel mai mare și important eveniment din domeniulenergiei regenerabile în România și despre conferințele de specialitate care vor avea loc în paralel găsiți pe www.renexpo-bucharest.com.

Despre RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE (București):

Din 2008, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE creează în București la Sala Palatului, punctul de întâlnire Nr.1 pentru experți și persoane cheie pentru transfer de cunoștințe îndomeniu. Este cel mai mare și important eveniment care revine în fiecare an cu expoziție, conferințe specializare, workshop-uri și evenimente conexe în sectorul energiilor regenerabile și eficienței energetice din România.

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE vă ajută să deveniți independenți energetic, vă aduce în contact direct cu experți care știu să construiască o centrală de biogaz, este târgul pe hidroenergie al României și ajută țara să genereze energie curată pentru o tranziție către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, prin sprijinirea dezvoltării acestui sector.

Despre REECO RO Expozitii S.R.L. și REECO Grup:

REECO RO Expozitii S.R.L. este organizatorul târgurilor și conferințelor internaționaleRENEXPO® South-East Europe (București) și ENREG ENERGIA REGENERABILA® (Arad). REECO face parte din grupul REECO, Compania, cu sediul în Reutlingen-Germania este unul din cei mai mari organizatori de târguri și conferințe din Europa în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice în construcții și renovare. Din 1997 și până în prezent, REECO a organizat peste 1000 de expoziții și conferințe, care au fost vizitate de aproximativ 50.000 de experți și la care au participat anual peste 2000 deexpozanți. Portofoliul companiei cuprinde 8 târguri și 60 de conferințe organizate anual în Germania și Europa. REECO are aproximativ 50 de angajați în 5 locații: Germania, Austria,Polonia, România, Serbia, Boznia și Herzegovina, iar în 2015 în Muntenegru și Albania, cu potențial de extindere în Macedonia și Croatia în 2016.

Contact:

Anca Oprea

PR&Communication Manager

REECO RO EXPOZI
ȚII SRLB-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4,

310025 Arad

Tel: +40 (0) 257-230919

Fax: +40 (0) 257-230998

oprea@reeco.ro

www.reeco.eu

 

Parteneri AFB