Asociatia Firmelor Bihorene


O luptă a fost câştigată, războiul continuă...

Asociația „Condamnă Corupţia!" şi Asociaţia Firmelor Bihorene au reuşit să corecteze o primă disfuncţionalitate a sistemului de justiţie bihorean. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a impus instanţelor bihorene „să admită acţiunile formulate, în temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 119/2007, faţă de reprezentantul legal al debitorului în calitate de fidejusor, cu renunţarea la beneficiul de diviziune şi discuţiune, în acele situaţii în care debitorul se află în procedura insolvenţei". Prin urmare, Parchetul general a unificat practica judiciară bihoreană referitoare la această problemă de drept, după ce proprietarul Adeplast SA a reclamat faptul că instanţele au dat soluţii contradictorii în cazuri absolut similare! Decizia ÎCCJ rezolvă şi o altă problemă: dacă practica judiciară este unitară, dispar suspiciunile legate de corupţie...

Totul a pornit de la răspunsul Consiliului Superior al Magistraturii la o Scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o Marcel Bărbuţ, răspuns în care garantul respectării legii recunoaşte că „problemele de drept ce fac obiectul prezentei analize au generat opinii diferite şi la nivelul instanţelor din raza celorlate curţi de apel din ţară, fiecare susţinute cu argumente de drept". Deci, CSM a recunoscut faptul că instanţele din România aplică diferit - mai precis, contrar!!! - dispoziţiile OUG nr. 119/2007, în sensul că unele admit cererile împotriva codebitorului, iar altele le resping!

„Practica neunitară a fost sesizată doar la nivelul Judecătoriei Oradea şi Tribunalului Bihor, în soluţionarea cererilor formulate în temeiul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 119/2007 promovate de S.C. Adeplast SA. Aceste instanţe şi-au unificat practica prin mecanismele prevăzute de Legea nr. 304/2004", se mai spune în Notificarea ÎCCJ. Ceea ce mai înseamnă că, magistraţii bihoreni au o... răfuială personală cu proprietarul Adeplast SA, situaţie reclamată de acesta în mai multe rânduri!

Detalii despre „războiul" dintre proprietarul Adeplast SA şi justiţie puteţi citi la adresa http://condamnacoruptia.ro/despre-noi/item/190-adeplast-vs-justi%C5%A3ie.

Parteneri AFB