Asociatia Firmelor Bihorene


Habitat for Humanity Beius pe podium la Gala Societatii Civile cu proiectul “Big Build 10”

Bucuresti, 9 iunie: Habitat for Humanity Beius a câstigat locul II la categoria Proiecte si Campanii de Voluntariat din cadrul Galei Socetatii Civile, ce a avut loc joi, 9 iunie, la Opera Romana din Bucuresti. Proiectul castigator a fost "Big Build", care a beneficiat de o finanțare de 600.000 de RON si de o implicare masiva de voluntari din tara si strainatate.

"Suntem onorati de decizia juriului de a acorda un premiu campaniei noastre. Big Build este unul dintre cele mai importante proiecte Habitat si pot spune ca deja devine o traditie. In aceasta toamna vom fi la cea de a III-a editie de "Big Build" implicand din nou sute de voluntari ca impreuna sa schimbam in bine viata altor 10 familii construindu-le o locuinta decenta" , a declarat Emil Popa, manager comunicare la Habitat for Humanity Beiuș.

Proiectul castigator, "Big Build", este un program desfasurat anual in prima saptamana a lunii octombrie, cu ajutorul a peste 100 de voluntari din Irlanda de Nord, precum si a numerosi voluntari romani. Big Build este realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda, iar editia din 2010 a avut drept finalitate construirea a 12 case in 5 zile. In cadrul acestui proiect, Habitat for Humanity Beius a ajutat 12 familii precum si tineri care au crescut la orfelinat, sa locuiasca in conditii decente.

Pana in prezent "Big Build" a adunat pe santierul Habitat sute de voluntari din Irlanda de Nord carora li s-au alaturat tot atatia voluntari din tara. Printre acestia s-au numarat si importante personalitati cum ar fi fostul presedinte Emil Constantinescu, sportivi ca Gabi Szabo, Doina Melinte, Elisabeta Lipa sau Nicu Vlad precum si diplomati de seama precum: ES Jan Sorensen, reprezentantul ONU in Romania, ES Robin Barnett, Ambasadorul UK la Bucuresti. In editiile viitoare Habitat doreste sa implice si alte personalitati, inclusive presedintele si prim-ministrul Romaniei.

Parteneri ai proiectului au fost Fundatia Vodafone, Lafarge, Adplast, Saint Gobain Glass si Candore, care au finantat, au furnizat materialele de constructie necesare ridicarii celor 12 case sau au trimis voluntari dintre angajatii proprii.

Parteneri AFB