Asociatia Firmelor Bihorene


Fabrica de vata bazaltica

AdePlast a demarat procedurile pentru construcția fabricii de vată bazaltică 

Ajutorul de stat solicitat de AdePlast fost aprobat, urmând a fi utilizat la construcția fabricii de vată bazaltică, o investiție de peste 19 milioane de euro, în zona Ploiești. Valoarea ajutorului de stat acordat de Guvernul României este de 7,27 milioane de euro, restul investiției fiind asigurat din credite și fonduri propri. Astfel, finantarea este asigurată integral, având aprobat și un credit punte de circa 4 milioane Euro până statul român va face decontul lucrărilor.

“Ne aflăm la a doua încercare de acest tip, prima data fiind refuzați de stat.  Acum suntem încântați că statul a avut încredere într-un investitor român și a hotărât să fie partener în această dezvoltare. În acest moment se lucrează la elaborarea caietului de sarcini în urma căruia se vor selecta furnizorul de echipamente și constructorul. Așa cum am spus anul trecut, chiar dacă nu s-a obținut această finanțare de pe bursă, noi mergem înainte și ne vedem de planurile noastre. Cea de-a zecea fabrică AdePlast va crea 115 noi locuri de muncă, contribuind la procesul de reindustrializare a României ”, declară Marcel Bărbuț, CEO AdePlast.

Conform legii, lucrările la noua fabrică de vată bazaltică vor trebui demarate în patru luni, iar finalizarea se va face în 2015. AdePlast continuă procesul de industrializare și, alături de fabrica de vată bazaltică, mai investește 580.000 de Euro pe platforma de la Ploiești. O parte din investiție, de 420.000 Euro, va merge către fabrica de vopsele și tencuieli decorative, într-o linie total automatizată de lacuri colorate și emailuri ecologice pe bază de apă, care va intra în funcțiune din luna martie. Restul de 160.000 de Euro se vor regăsi într-un upgrade la fabrica de polistiren, care va însemna creșterea cu 50% a capacității de producție, prin includerea linei achiziționate de la Zentyss într-un sistem integrat de producție și prin instalarea unei mașini de ambalat automată.

AdePlast a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 253 milioane de lei, în creștere cu 37,36 % față de anul trecut. În 2013 avut loc cea mai mare dezvoltare industrială din istoria companiei, pe baza unui program investițional de peste 22 de milioane de euro, în urma căruia a adăugat în portofoliul său industrial patru noi fabrici. La Roman au fost inaugurate anul trecut o fabrică de mortare uscate și o fabrică de polistiren. Unitățile de la Roman sunt cele mai moderne facilități de producție de polistiren din Europa și deservesc partenerii zona Moldovei, dar și exporturile către Republica Moldova, Ucraina și țările arabe.

La Oradeaplatforma industrială a AdePlast este finalizată și complet operațională, odată cu inaugurarea fabricii de polistiren în 2013. Platforma de la Oradea este compusă din trei fabrici diferite (mortare uscate, vopsele, polistiren).

Parteneri AFB