Asociatia Firmelor Bihorene


Extindere în valoare de 2.800.000 de euro a platformei industriale AdePlast din Ploiești

AdeplastComunicat 28 iunie 2012-Compania AdePlast a demarat lucrările la cea de-a treia facilitate de producție de la Ploiești, după fabrica de mortare și cea de polistiren. În noua fabrica se va produce un tip special de polistiren, cunoscut în lumea tehnică sub numele de polistiren grafitat. "Prin această fabrică,  avem o premieră în România în ceea ce privește producția de materiale de construcții. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezintă viitorul în materie de termoizolații, având în vedere că are un randament cu 20 de procente mai mare decât a polisternului expandat clasic, la aceeași grosime a plăcii", precizează Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

Noua facilitate de producție se va construi în același timp cu o nouă hală de depozitare a polistirenului de fațadă standard, pe o suprafață de 4000 mp, necesară fabricii deja existente. Hala se va finaliza până la sfârșitul lunii august, iar până la finalul anului vor fi puse pe poziții și utilajele pentru producerea polistiernului grafitat. Investiția totală în extinderea platformei industriale de la Ploiești este 2.800.000 euro (halele de depozitare plus utilajele).

"În paralel cu această investiție continuăm proiectul început în Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman, care este în plan să se finalizeze până la sfârșitului anului, unitatea având o capacitate de 250.000 de tone anual. În spațiul construit va activa și un centru logistic pentru marfa AdePlast care va alimenta zona Moldovei sau care va pleca la export în Basarabia și Ucraina", declară Marcel Bărbuț.

În primele 5 luni ale anului AdePlast a înregistrat o creștere de aproximativ 31%, față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând la 31 mai  o valoare de 58.000.000 RON.

AdePlast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea. Începând cu anul 2011 AdePlast a pus în funcțiune o fabrică de polisitern expandat la Ploiești, cu o capacitate de producție de 700.000 metri cubi pe an.

Parteneri AFB