Asociatia Firmelor Bihorene


Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi. In 24 septembrie!

Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi. In 24 septembrie!

Miscarea civica Let's Do It, Romania! a inceput in tara noastra in anul 2010 si consta intr-o actiune de curatenie la nivelul intregii tari, intr-o singura zi. Initiativa proiectului a avut loc in anul 2008 in Estonia fiind mai apoi preluata de 15 tari printre care si Romania care este si cea mai mare tara din Europa care s-a alaturat miscarii. La prima editie nationala a proiectului au participat 200.000 de voluntari care in data de 25 septembrie 2010 au participat la actiunea de curatenie in toata tara.

Proiectul Let's Do It, Romania! presupune doua etape foarte importante. Prima se numeste cartarea si reprezinta procesul de identificare a mormanelor de deseuri din arealele naturale si transmiterea unor informatii (coordonate geografice, componenta si cantitatea) in baza de date a proiectului, in vederea crearii „Hartii Digitale a Deseurilor" din Romania. Acest proces de cartare are o importanta capitala deoarece constituie baza efortului logistic necesar pentru cea de-a doua etapa a proiectului, respectiv curatarea ulterioara a zonelor cu probleme folosind informatiile colectate in prima faza. Astfel vor putea fi estimate cantitatea de gunoaie, proportia de deseuri reciclabile sau valorificabile energetic, numarul de voluntari necesari pentru a curata respectivele zone, cantitatea de materiale necesare (saci, manusi), schema de directionare si capacitatile de transport necesare pentru a colecta deseurile adunate in urma actiunii de curatenie.

Scopul proiectului consta nu doar in curatarea arealelor naturale din intreaga tara cat mai ales vizeaza responsabilizarea cetatenilor fata de mediul inconjurator.

Pentru mai multe informatii contactati echipa locala LDIR:

Site: www.letsdoitromania.ro

Email: bihor@letsdoitromania.ro

Facebook: Let's Do It Romania - Bihor

Coordonator judetean: Mihai Pop +40743614718

Coordonator voluntari: Ligia Oala + 40741137242

Misiunea proiectului consta in convingerea si mobilizarea cetatenilor si autoritatilor sa ia parte la cea mai mare initiativa de curatare a Romaniei de gunoaie. Unul dintre obiective este acela de constientizare a cetatenilor cu privire la importanta conservarii mediului inconjurator si adoptarii unui comportament responsabil in relatia cu natura.

Parteneri AFB