Asociatia Firmelor Bihorene


Conferinta imm- comunicat post eveniment

Aproape 60 de oameni de afaceri au fost prezenți  ieri 01.10.2014 în sala de conferințe a Cetății Oradea la întâlnirea cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi deconcentratelor din Bihor . Evenimentul, organizat de Asociația Firmelor Bihorene (AFB), BTL Design, trustul de presă Agora Group, împreună cu  Federația Patronilor Bihor (FPB) s-a vrut unul interactiv, ceea ce s-a şi întâmplat.
    
Sunt două probleme grave cu care se confruntă IMM-urile în ultima perioadă: lipsa şcolilor profesionale care să pregătească meseriaşi şi taxa pe stâlp.  Exemplu concret: „Doream să înscriem la cursuri personalul unei fabrici de mobilă din judeţul Arad. A venit o firmă din Anglia şi i-a angajat pe toţi, oferindu-le 1.000 de lire pe lună”, a precizat Radu Silaghi, directorul executiv al AFB.
     Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a informat audienţa că din cele 50 de milioane de euro, venitul realizat de Oradea într-un an, 25 de milioane provin de la firme, reprezentând impozite şi taxe pe salarii, restul venind din taxe pe proprietate. Şi Bolojan a criticat taxa pe stâlp, arătându-le obrazul celor care au introdus această taxă şi care mai au pretenţia să fie bine primiţi în Parcul Industrial. Primarul Ilie Bolojan i-a îndemnat pe cei prezenţi „să nu mai înghită gogomăniile politicienilor şi să-i taxeze la vot”. 
     Luarea de cuvânt a inspectorului şef al ITM Bihor, Marius Rotar, care a prezentat câteva statistici, l-a iritat pe Ion Radu, administratorul BTL Design. „Nu trebuie să-l privim pe agentul economic ca pe un infractor, chiar dacă munceşte cu oameni fără forme legale. Munca la negru este o consecinţă a suprataxării muncii”, este de părere Ion Radu.    

      Despre impozite şi taxe a vorbit Magda Berce, consilier la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor. „Una dintre problemele cu care se confruntă IMM-urile este procedura aplicată pentru nedepunerea în termen a situaţiilor financiare şi a declaraţiilor fiscale”, a subliniat Magda Berce.
      
         Cei prezenţi au fost de acord că astfel de întâlniri trebuie multiplicate și specializate.

Mai jos regasiti si cateva linkuri cu aparitiile din presa:


http://www.infovestonline.ro/banii-negri-platiti-nu-vin-intotdeauna-din-banii-negri-ai-patronului/


 

 

 

 

 

 

 

 


Parteneri AFB