Asociatia Firmelor Bihorene


Comunicat de presă- O casă Celestă construită de voluntari la Oradea

Peste 100 de voluntari din Oradea vor da o mână de ajutor la construirea unei case Habitat ce va fi ridicată într-o singură săptămână pentru o familie de tineri.

Anul trecut asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a semnat un parteneriat cu fundaţia Căminul Felix din Oradea. Cele două organizaţii şi-au propus ca împreună să construiască în următorii ani 80 de locuinţe pentru tineri care au fost crescuţi în cadrul Căminului Felix în familii adoptive, unii abandonaţi la naştere sau alţii care şi-au pierdut părinţii naturali. O parte din ei au ajuns acum la vârsta maturităţii şi s-au căsătorit însă părinţii adoptivi nu le pot oferi o locuinţă. Astfel a luat naştere parteneriatul dintre Habitat şi Căminul Felix şi s-a lansat proiectul „Căminul Habitat".

Între timp primele cinci case au fost deja construite oferind un mediu sănătos unor tineri care abia dacă visau să aibă vreodată un cămin al lor. Pentru a susţine acest proiect, Habitat a iniţiat un parteneriat cu mai multe companii printre cele mai importante fiind cel cu Celestica din Oradea care a sprijinit încă de anul trecut construcţia primelor locuinţe implicându-şi angajaţii în activităţi de voluntariat pe şantierul Habitat şi punând piatra de temelie la primele fundaţii. Acum încă 100 de voluntari de la Celestica sunt decişi ca în doar o săptămână să ridice o casă pentru familia Stana.

E o mare bucurie de fiecare dată când în efortul nostru de a elimina adăpostirea sărăcăcioasă suntem sprijiniţi de oameni din companii care înţeleg că este important să se implice şi în programele sociale. Am fost onoraţi ca printre voluntari să se numere persoane importante din conducerea Celestica, cel mai bun exemplu fiind dl. Angelo Cogliati, vicepreşedintele pentru operaţiuni în Europa care a ţinut neaparat să se alăture pentru o zi voluntarilor români." afirmă Emil Popa, manager comunicare la Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Beneficiarii locuinţei vor fi Mariana şi Adrian Stana care lucrează în prezent în cadrul Căminului Felix. Mariana munceşte alături de fetele de la Cămin în atelierul Sun Flower unde produc suveniruri de o frumuseţe rară, iar Adrian este mecanic în atelierul auto de la Căminul Felix şi este de un altruism debordant sărind în ajutorul tuturor. Au fost extrem de impresionaţi când au aflat că vor fi următorii beneficiari ai unei case Habitat.

Am mulţi prieteni care lucrează la Celestica şi mi-au spus că în cadrul acţiunilor de voluntariat pe care le au în acest an vor veni să construiască şi o locuinţă la Căminul Felix. Atunci mi-am propus şi eu să-mi fac timp să-i ajut, neştiind că noi vom fi beneficiarii casei. Când am auzit mai târziu că de fapt noi vom fi cei ajutaţi, nu mi-a venit să cred. Am fost foarte fericiţi!" povesteşte cu vădită emoţie Adrian. (Întreaga lor povestea poate fi citită pe websiteul asociaţiei www.habitatbeius.ro )

Chiar dacă voluntarii nu au experienţă în construcţie, la sfârşitul zilei de luni pereţii casei vor fi ridicaţi, iar vineri locuinţa va fi inaugurată în cadrul unei ceremonii festive.

Program eveniment 

Parteneri AFB