Asociatia Firmelor Bihorene


Agentia de marketing ink9 spune ZERO dioxidului de carbon

Ink9Dorim sa traim intr-un mediu sanatos, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri, iar grija pentru mediul inconjurator este una dintre problemele care ne preocupa, in mod constant. De aceea, nu am stat prea mult pe ganduri si ne-am alaturat miscarii Zero CO2.

Asadar, incepand cu aceasta luna, agentia de advertising Ink9 a devenit o agentie ecologica, responsabila fata de mediu, care a ales sa-si compenseze emisile de carbon sustinand financiar un proiect verde. Este vorba despre proiectul care priveste centrala eoliana Canakkale - Turcia, ce presupune instalarea a 13 turbine eoliene Siemens STW 101, fiecare cu o capacitate de 2.3 MW. Energia generata va inlocui electricitatea din reteaua nationala, ceea ce inseamna o scadere cu 55.857 tCO2e/an (conform proiectiei P50) din emisiile asociate in principal cu arderea combustibililor fosili (carbuni, petrol, gaze naturale).

Facem parte dintr-o comunitate internationala

Miscarea ZeroCO2, sustinuta de Carbon Solutions Global- CSG, isi propune construirea unei comunitati internationale care, printr-un efort concentrat si prin colaborare, poate produce schimbari pozitive, in ceea ce priveste reducerea amprentei de carbon la nivel mondial si poate contribui la promovarea proiectelor verzi (reimpaduriri, gropi de gunoi ecologice, energie regenerabila etc).

„Suntem o companie, care si-a propus sa reduca emisiile de CO2 din atmosfera neutralizandu-le, folosind singurul calculator on-line acreditat Bureau Veritas, cu ajutorul companiilor care au inteles importanta transformarii lor in firme carbon neutre si implementarii de strategii eco-friendly", a declarat Corina Costinas, coordonator PR pentru ZeroCO2 in Romania. „Faceti un pas catre constiinta ecologica si lumea va face urmatorul pas catre dumneavoastra", este deviza noastra, a mai adaugat Corina.

Cu cat se vor alatura mai multe persoane miscarii, cu atat numarul de proiecte pentru mediu va creste

Emisiile persoanelor fizice reprezinta aproximativ doar 10% din totalul emisiilor de gaze cu efect de sera la nivel mondial. Miscarea ZeroCO2 compenseaza 10 kg de emisii de fiecare data cand un nou membru i se alatura si incurajeaza astfel companiile si coorporatiile din sectorul de afaceri si industrie, sa isi asume responsabilitatea fata de mediul inconjurator. Astfel, companiile adopta un stil de afaceri sustenabil beneficiind implicit de sprijinul publicului consumator. Fiecare dintre noi genereaza emisii de carbon prin activitatile sale si, astfel are o amprenta de carbon. Pe langa exemplele vizibile, cateodata emisiile sunt „invizibile". De exemplu, telefonul mobil, computerul, banda de alergat de la sala si chiar si prajitorul de paine folosesc energie pentru functionare si totul se aduna la amprenta de carbon.

Miscarea Zero CO2 a pus la dispozitie celor interesati un calculator online al amprentei de carbon, dezvoltat de Carbon Solutions Global Ltd.  Cu ajutorul lui, fiecare isi poate afla amprenta de carbon si care este impactul personal pe care il are asupra planetei. Oricine poate decide sa isi compenseze emisiile sustinand proiectele verzi, proportional cu emisiile lor. Detalii aici http://www.zeroco2.cc/ro/Calculator-1

sau, in format video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JlH0WYuDuj4

Despre certificare Zero CO2

Certificarea ZeroCO2 a unei companii simbolizeaza cel mai mare nivel de responsabilitate pe care cineva si-l poate asuma fata de mediu. Doar acele companii care si-au evaluat emisiile rezultate din activitatile zilnice, prin intermediul calculatorului online al amprentei de carbon, dezvoltat de Carbon Solutions Global Ltd., si le-au neutralizat pe o perioada de minim un an, retroactiv, conform expertizei unui specialist din cadrul Carbon Solutions Global Ltd., pot obtine certificatul ZeroCO2  si isi castiga dreptul de a se numi companii Zero CO2 .

Ca reprezentanti ai agentiei Ink9, am decis sa avem un comportament responsabil fata de mediu, sa fim mai atenti la cantitatea de energie pe care o folosim si la poluarea pe care o producem, atat la serviciu, cat si in viata privata. Pentru ca vrem ca si urmasii nostri sa se bucure de resursele si de frumusetea mediului inconjurator si suntem constienti ca acest lucru se va intampla numai in conditiile in care vom inceta procesele agresive impotriva naturii.

 

Parteneri AFB