Asociatia Firmelor Bihorene


AdePlast la nouă luni: 26% creștere și 17 milioane de euro investiții

AdeplastCompania AdePlast a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de aproximativ 140 milioane de lei, în creștere cu aproape 26 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut. "Ne aflăm în grafic cu ținta de creștere pe care ne-am proiectat-o la începutul anului, care a fost de 25 de procente. La septembrie stăm foarte bine și la capitolul profit, în sensul că acesta ni s-a dublat, de la 5,2 milioane lei, cât înregistram în 2011, la 10,9 milioane lei în această lună. Creșterile se datorează diversificării grupelor de produse ale AdePlast și în special producției de polistiren. În primul nostru an de activitate au ieșit pe poarta fabricii de la Ploiești 250.000 de metri cubi", declară Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

Până la sfârșitul anului compania are bugetate investiții totale de aproximativ 17 milioane de euro. "Cea mai mare parte a banilor merg către dezvoltarea platformei industriale de la Roman. Acolo vom începe producția de mortare în primăvară și nu excludem demararea construcției la o nouă fabrică de polistiren care să deservească zona Moldovei. Până la sfârșitul anului vom inaugura o linie de polistiren grafitat în hala nouă de la Ploiești și vom începe montarea liniei de producție de polistiren la Oradea",  precizează Marcel Bărbuț.

Prin instalarea noilor linii, AdePlast ajunge la o capacitate 1.100.000 metri cubi de polistiren anual, compania devenind practic cel mai important producător național de polistiren, din punct de vedere al capacității de producție și al acoperirii naționale.

În ceea ce privește investițiile noi, compania AdePlast și-a mai bugetat dezvoltarea unei fabrici de vopsea și tencuieli la Ploiești în valoare de 6 milioane de euro, în acest moment construcția halei fiind deja terminată.

Parteneri AFB