Asociatia Firmelor Bihorene


Adeplast la șase luni: 5 milioane de metri pătrați de termosistem

20 iulie 2011

Adeplast la șase luni: 5 milioane de metri pătrați de termosistem

Adeplast a livrat pe piața din România în primele șase luni ale anului 5 milioane de metri pătrați de termosistem. "Având în vedere suprafața medie a unui bloc de patru etaje, putem spune că am acoperit în jumătate de an 2500 de blocuri cu termosistemul Adeplast. În următoarea perioadă focusul dezvoltării noastre se concentrează pe acest sector, având în vedere că la mijlocul lui august vom porni producția la fabrica de polistiren expandat de la Ploiești" declară Marcel Bărbuț, proprietarul Adeplast.

La începutul lunii aprilie Adeplast a demarat lucrările de construcţie la cea mai mare şi modernă fabrică de polistiren din Europa, desfășurată pe 4200 mp. În prezent fabrica este finalizată în proporție de 90%. "Odată cu pornirea fabricii de polistiren vom mai pune un motor cu reacție pe business-ul Adeplast, care, alături de fabricile de mortare-adezivi și cea de vopsea, ne va oferi un avantaj competitiv major în piață", precizează Marcel Bărbuț. Noua fabrică este complet automatizată, capacitatea de producţie fiind estimată la 700.000 de metri cubi de polistiren pe an. Producţia se bazează pe sistemele moderne de management al calităţii, având implementate toate standardele în vigoare în domeniul protecţiei mediului. Odată cu darea în folosinţă a noii fabrici, Adeplast va deveni cel mai mare producător român de sisteme complete de termoizolaţie, având capacitatea de a produce termosisteme pentru cateva mii de blocuri la nivel naţional.

O altă linie de dezvoltare a Adeplast pentru perioada următoare o constituie implementarea de sisteme pentru zona Do-It-Yourself. Sistemele care au adus creșteri consistente în ultima perioadă sunt reprezentate de cel placări și cel pentru finsarea pereților. "Pentru produsele care compun aceste sisteme am achiziționat o tehnologie unică pe piața din România care permite ambalarea produselor la saci de polietilenă de 5 kg.  Prin această tehnologie putem pune la dispoziția utilizatorului cantități mai mici de adezivi, gleturi și chituri. Am venit pe piață cu un concept nou de ambalaj special gândit pentru cei care fac renovări acasă", adaugă Marcel Bărbuț.

Adeplast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea.Parteneri AFB