Asociatia Firmelor Bihorene


AdePlast a pornit fabrica de polistiren de la Ploiești- Comunicat de presă

26 august 2011 -  Compania AdePlast a anunțat pornirea celei mai automatizare linii de producție de polistiren la nivel național. Până la sfârșitul lunii august facilitatea se află în probe tehnologice, urmând ca din septembrie să poată produce la capacitate maximă de 120 metri cubi pe oră, capacitatea anuală ajungând la 700 000 metri cubi. Investiția, doar echipamentele au fost de aproximativ 3,7 milioane de euro, iar în total suma a depășit 4 milioane de euro, din surse proprii. Echipamentele din fabrică sunt tehnologie de ultimă oră la nivel european, având proveniență din Ialia, Austria și Slovenia.

"Extinderea capacităților de producție AdePlast nu se oprește aici. Până în 2012 vom dezvolta în Moldova o zonă industrială de producție pe tiparul deja consacrat al AdePlast, în care vom investi peste 10 milioane de euro" precizează Marcel Bărbuț proprietarul AdePlast.

În luna august AdePlast a anunțat semnarea unui parteneriat cu CEC Bank - Protocolul pentru Termoizolarea României (PTR). Acest program vine în sprijinul asociațiilor de locatari la nivel național pentru izolarea blocurilor. PTR prevede ca CEC Bank să acorde credite cu dobândă subvenționată pentru asociațiile interesate să efectueze astfel de lucrări, acestea trebuind să acopere, din fonduri proprii, doar o treime din valoarea lucrării.

Adeplast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea.

Parteneri AFB