Asociatia Firmelor Bihorene


Mentorat cu AFB la PGS si DOREX

Continuăm programul de mentorat împreună cu companiile din AFB într-un program amplu de reducere a abandonului școlar și orientarea tinerilor către meseriile solicitate în mediul economic local.

O nouă vizită a celor 38 elevi de clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău la P.G.S. și Dorex .

La P.G.S., Oana Todan - Managerul de resurse umane le-a explicat elevilor de ce resurse umane are nevoie o firma  cu peste 1000 de angajați, de la Muncitori necalificați la Tapițeri, Tâmplari, Manipulanți marfă, Stivuitorist, Operator recepție marfă, Operatori producție, Cusătoare, până la Posturi la birouri. Cu un istoric bogat în spate, P.G.S. produce în mod exclusiv pentru piața din Franța, canapele, fotolii și în general mobilier tapițat.

La Dorex, domnul Aprozeanu, unul din cei mai mari promotori ai Învățământului profesional dual, care angajează elevi de pe băncile școlilor de meserii.  a trecut împreună cu elevii de la Suplacu de Barcău prin fazele de lucru dintr-un service auto, atât pe partea de mecanică cât și pe partea tinichigerie.

Mulțumim pentru implicare doamnei și domnului Aprozeanu-DOREX și doamnei Todan- P.G.SOFA

PS: de ce face AFB aceste acțiuni ? - la solicitările voastre-membri AFB, în urma nevoii acute din piața muncii, de a avea angajați pregătiți în domeniile în care activați  "

Parteneri AFB