Asociatia Firmelor Bihorene


Mentorat AFB: BENVENUTI, IMSAURISA, HYPER LINE CONSULT

Continuăm programul de mentorat împreună cu companiile din AFB într-un program amplu de reducere a abandonului școlar și orientarea tinerilor către meseriile solicitate în mediul economic local.

O nouă vizită a elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr.1 Brusturi, Școala Gimnazială Nr.1 Buduslău și Școala Gimnazială Nr.1 Cociuba Mare la BENVENUTI, IMSAURISA și HYPER LINE CONSULT.

Benvenuti: Elevii au trecut prin toate departamentele companiei,  le-a fost explicat ce nivel de calificare și ce responsabilități au angajații de pe fiecare post, de ce trebuie să înveți la școală matematică, română, engleză, istorie, geografie. Benvenuti a fost înființată în România în primăvara anului 2004, ca urmare a evoluției și maturizării pieței și creșterii exigentei clienților. Compania activează în segmentul de magazine de încălțăminte și marochinărie, adresându-se clienților care iubesc moda și bunul gust.

Imsaurisa: S-au scos în evidență câteva meserii extrem de apreciate și bine plătite: sudor, mecanic utilaje, șofer. Imsaurisa este o companie cu capital integral românesc specializată în proiectarea, designul și amenajarea locurilor de joacă pentru copii și a parcurilor acvatice. Ei oferă o gamă variată de produse, inclusiv echipamente de joacă, mobilier urban și suprafețe de amortizare a impactului.

Hyper Line: Câteva meserii prezentate elevilor au fost: consultanți în vânzări, specialiști în logistică și depozitare, ingineri de produs, montatori și instalatori. Hyper Line Consult este o companie cu capital integral românesc specializată în furnizarea unei game largi de produse pentru amenajarea și dotarea spațiilor comerciale, industriale sau destinate depozitării mărfurilor. Ei oferă soluții complete de depozitare, inclusiv rafturi metalice industriale, rafturi pentru paleti, rafturi comerciale și alte echipamente de stocare.

Elevii din gimnaziu s-au deplasat în  vizite de documentare la agenții economici din Oradea și au avut ocazia să vadă tot procesul de producție. Experții au primit și au răspuns la toate întrebările și curiozităților elevilor, astfel încât aceștia să înțeleagă cât mai corect domeniul de activitate vizitat.

Programul de MENTORAT AFB este realizat la solicitările venite din partea mediului de afaceri local din cadrul Asociației Firmelor Bihorene, care doresc să se implice în programul care le poate facilita inserția în propriile companii, a resursei umane bine pregătite.

Mulțumim pentru implicare domnului  Adrian Câzu- Benvenuti, domnului Dan Moisi- Imsaurisa și doamnei Delia Baboș - Hyper Line.

Parteneri AFB