Asociatia Firmelor Bihorene


Mediul PRIVAT nu poate sustine zilele libere platite pentru AUTORECENZARE

Guvernul a considerat că își poate permite să prejudicieze angajatorii cu 320 milioane euro!

Cum a reușit?
Foarte simplu, dând din pix o zi liberă tuturor angajaților care complectează documentele necesare efectuării recensământului.
Această măsură aduce grave prejudicii companiilor, și așa împovărate de cheltuieli în continuă creștere, punând în pericol chiar locurile de muncă a celor pe care încearcă să îi momească inoculândule ideea că a nu munci este bine.
Vă rog să susțineți acestă petiție online în încercarea de a stopa un gest prostesc și necugetat:
Mediul PRIVAT nu poate sustine zilele libere platite pentru AUTORECENZARE - Petitieonline.com
Cu considerație:
Dan Octavian
Președinte A.F.B.
Mail: presedinte@afbh.ro
http://www.afbh.ro

Mai jos regăsiți textul petiției:
Mediul PRIVAT considera ca, autoritatile nu recunosc dificultatile cu care ne confruntam.
Decontarea sumelor aferente concediilor medicale se face cu intarzieri mari in contextul in care multe firme au probleme financiare cauzate de PANDEMIE, restrictii, etc.
Riscam amenzi de la 3500 la 6000 lei daca: nu platim salariatilor indemnizatiile in termenul legal/refuz nejustificat la plata/calcul si plata eronata/nu gestionam numarul de zile de concediu medical pe fiecare asigurat si pe fiecare afectiune (OUG 74/2021-produce efecte de la 01/08/2021).
Angajatorii risca amenzi si chiar inchisoarea pentru neplata in cel mult 60 de zile a contributiilor (OUG 130/2021 intrata in vigoare si care va produce efecte de la data de 01/03/2022).
Am fost obligati sa acordam cate o zi libera platita pentru fiecare doza de vaccinare (Lege 221/26.07.2021) atat in cazul vaccinarii salariatilor cat si in cazul vaccinarii copiilor minori ai salariatilor, copiilor cu dizabilitati cu varsta de pana in 26 de ani.
In aceste conditii STATUL considera ca putem plati fara probleme zile libere si pentru AUTORECENZARE (OUG 19/2020).
De ce nu am putea plati? Doar STATUL ne asigura toate conditiile....nu i asa?
Este laudabila initiativa de DIGITALIZARE dar STATUL trebuie sa gaseasca alte forme de recompensare pentru AUTORECENZARE intrucat mediul PRIVAT chiar nu mai poate.
Claudia Datcu -DATA PRIVACY SOLUTIONS S.R.L.

Parteneri AFB