Asociatia Firmelor Bihorene


Lecții de business, digitalizare, credite și fonduri europene la Business Evolution împreună cu Octavian Dan, Președinte A.F.B.

La evenimentul Business Evolution cel mai apreciat road show de conferințe de afaceri, Dan Octavian – Președintele AFB a vorbit despre dezvoltarea economică a orașului Oradea și a județului Bihor și de stabilirea unor obiective foarte clare pe termen scrut și pe termen lung.

„Noi credem că trebuie să stabilim niște obiective foarte clare pe termen scurt și pe termen lung. Trebuie să stabilim modul și pașii pe care dorim să-i facem pentru a ieși din acest platou, care ne va duce spre locul 20 și pentru a veni acolo unde ne este locul, în rândul județelor învecinate”, a explicat președintele AFB.

 

„Obiectivul pe termen lung al orașului Oradea ar trebui să fie creșterea numărului de locuitori. Noi trebuie să vorbim despre un concept pentru orașul Oradea care să însemne orașul familiilor tinere. Nu avem cum să avem cea mai bună universitate. Clujul e în fața noastră. Timișoara e în fața noastră. Nu avem cum să fim un oraș al tinerilor studenți sau absolvenți, dar putem fi orașul familiilor tinere. Putem avea cele mai bune școli primare și gimnaziale, cele mai bune grădinițe. Putem avea cel mai bun concept de educație. Învestind în această zonă, putem să atragem acele familii tinere în Oradea”, crede președintele AFB.

„După cum am putut vedea, nu mai vorbim despre concurență atât de mult după cum vorbim despre sinergie. Nu vorbim despre absență, vorbim despre o formulă complexă care implică și autoritatea locală, nu doar banca și antreprenorul. Dacă inițial autoritatea locală oferea un teren, acum soluțiile sunt multiple și complexe. Credem cu tărie că dezvoltarea regională înseamnă, în primul rând, dezvoltarea antreprenoriatului local. Și mai credem că dezvoltarea este legată de inovare, dar și de fluxurile de capital circulant care trebuie să rămână în această zonă și să atragem capital nou în companiile noastre pentru a putea să ne dezvoltăm”, a concluzionat Dan Octavian.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă recomandăm acest articol

Parteneri AFB