Asociatia Firmelor Bihorene


Intalnire intre reprezentantii AFB si ai Primariei Oradea

Intalnire intre reprezentantii AFB si ai Primariei Oradea pe tema abuzurilor savarsite de ADLO in relatia cu rezidentii Parcurilor Industriale

In urma adresei 45/14.04.2017 transmisa de AFB catre Primaria Municipiului Oradea pe tema abuzurilor savarsite de ADLO in relatia cu rezidentii Parcurilor Industriale, reprezentantii Primariei Oradea au acceptat o intalnire in care sa se discute problemele semnalate de catre oamenii de afaceri care isi desfasoara activitatea in cadrul Parcurilor Industriale.

Aceasta intalnire a avut loc pe data de 02.05.2017 la sediul Primariei, iar participantii din partea AFB au fost d-l Octavian Dan și d-l Liviu Sav iar din partea Primariei Oradea d-l Dacian Palladi, City managerul PMO, d-l Florin Mal, Președintele Consiliului de Administrație al ADLO, d-na Delia Ungur, Director ADLO si juristii PMO si ADLO, pe de alta parte.

Discutia a fost constructiva si aplicata, fiind mediata de d-l Dacian Palladi, dezbatandu-se pe rand punctele de vedere ale AFB si ADLO cu privire la modul abuziv, netransparent si discretionar, din punctul de vedere al AFB, in care ADLO structureaza, impune si comunica regulamentele de functionare a parcurilor industriale din Oradea, procedurile de licitatie, contractele de administrare si a celorlalte documente incheiate cu rezidentii, precum si incalcari ale cadrului legal al functionarii parcurilor industriale.

In centrul discutiei s-a aflat tema promisiunii unilaterale, document impus de ADLO unora dintre rezidentii parcurilor industriale, care are un potential distructiv major asupra rezidentilor care l-au semnat sau care urmeaza sa il semneze. ADLO a invocat in apararea sa faptul ca nu ar fi existat pana in prezent reclamatii pe aceasta tema, iar continutul promisiunii este un model sugerat de ADLO si nici din greseala obligatoriu, asa cum s-a dovedit in practica.

Punctul de vedere al AFB cu privire la promisiunea unilaterala, a fost acceptat de reprezentantii Primariei Oradea, existand o reala deschidere pentru remedierea acestei situatii.

In incheierea discutiei, d-l Dacian Palladi a propus ca AFB sa vina cu o propunere structurata si argumentata pentru rezolvarea problemelor identificate, urmand ca aceasta sa fie analizata, propusa pentru aprobare si ulterior implementata.

In concluzie, in perioada urmatoare AFB va lucra la aceasta propunere si toti cei interesati de subiect sunt invitati sa participe.

Descarcare .DOC | .PDF

Parteneri AFB