Asociatia Firmelor Bihorene


IMM Restart

Potrivit unui studiu realizat de doingbusiness.ro in cadrul proiectului national IMM Restart – Descopera-ti potentialul, in urma chestionarii mediului de afaceri din judetul Bihor si judetele limitrofe, cele mai importante obstacole pentru antreprenori si mangeri in dezvoltarea afacerilor sunt reprezentate de nivelul fiscalizarii, birocratie si incertitudine.

Studiul a fost realizat pe baza raspunsurilor primite de la managerii si antreprenorii locali care clasifica obstacolele majore pentru dezvoltarea anterprenoriatului. O pondere de 20% dintre raspunsuri pune nivelul fiscalizarii pe primul loc ca si obstacol, urmat de birocratie (18%) si incertitudine (16%). Mediul de afaceri bihorean ramane insa optimist in ceea ce priveste mersul economiei. Doar 4% dintre cei chestionati vad o scadere a cifrei de afaceri in perioada urmatoare, in timp ce 46% dintre managerii repondenti vad o crestere a cifrei de afaceri in 2015 fata de 2014 cu procente cuprinse in 10 si 20%.

Cercetarea a fost realizata in cadrul evenimentului ,,IMM Restart-Descopera-ti potentialul’’, organizat de doingbusiness.ro in data de 18 noiembrie 2015, la Oradea. .
Conferinta, care a reprezentat cel mai important eveniment de afaceri al anului pentru comunitatea de afaceri din Oradea, este un concept unic, parte a unui proiect national care aduce consultanta fiscala, financiara si legislativa mai aproape de mediul de afaceri local. Cei peste 150 de manageri si antreprenori din Bihor si judetele invecinate care au participat la eveniment au putut descoperi noi instrumente de investitie si optimizare inteligenta a cheltuielilor, au putut cunoaste si asimila beneficiile aduse de tehnologie in dezvoltarea propriei companii, in noua era a hiperconectivitiatii. O componenta insemnata a preocuparilor companiilor din judetul Bihor a reprezentat-o accesul la finantarea prin fonduri europene nerambursabile.

Partenerii evenimentului IMM Restart – Descopera-ti potentialul organizat la Oradea in data de 18 noiembrie 2015 au fost : Telekom Romania (Partener Principal), Alpha Bank, Allianz-tiriac Asigurari, EY Romania, Microsoft Romania, CG & GC HiTech Solutions, BCR Pensii, BSA -The Software Alliance, REI Finance Advisors, Kompass Romania, Gemacon, BCR, Sodexo. Asociatia Firmelor Bihorene a fost Organizatia Suport a evenimentului, iar Ramada Oradea a reprezentat Partenerul logistic al acestuia. Conferinta a fost sustinuta prin parteneriate media de: Agerpres, Transilvania Business, Radio Transilvania, AvocatNet.ro, Business24, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, Spatiul Construit, Amcor,

Ziare.com, Calendar Evenimente si publicatia Cariere.

In attach puteti regasi si prezentarea domnului Liviu Sav si Radu Silaghi asupra Serviciilor externalizate care pot fi accesate de catre IMM-uri.

 

Parteneri AFB