Asociatia Firmelor Bihorene


Global Swiss Learning, la Pomezeu

Discuțiile dintre Asociația Firmelor Bihorene și reprezentanții Global Swiss Learning au continuat pe tema oportunităților de afaceri din județul Bihor, elvețienii fiind interesați de infrastructura județului ca bază pentru viitoare investiții.

La invitația domului Ioan Șora, primarul comunei Pomezeu, ne-am deplasat în această comună. Domnul Șora ne-a pus la dispoziție date despre investițiile derulate de echipa sa de-a lungul timpului și ne-a făcut un tur al comunei. Am remarcat investițiile în infrastructura rutieră, în rețelele de alimentare cu apă și canalizare, în iluminatul public, în unitățile de învățământ, dar și investițiile care crează contextul pentru ca întreprinzătorii privați să fie interesați de zonă iar tinerii să aibă la dispoziție locuri de muncă decente în comunitatea din care provin. De departe, cea mai interesantă investiție locală este cea în Incubatorul de afaceri în bioeconomie, destinat micilor producători și procesatori din zonă și care va pune la dispoziția acestora spații de lucru moderne, precum și tehnologie de ultimă oră.

Delegația elvețiană a promis că va reveni la Pomezeu, fiind atrasă atât de frumusețea zonei, dar mai ales de oportunitățile de afaceri generate de administrație.

Parteneri AFB