Asociatia Firmelor Bihorene


Fisa postului si condica de prezenta, eliminate

Microîntreprinderile din România nu mai sunt obligate să întocmească fișa postului, condica de prezență și regulamentul intern.

Obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern vor fi eliminate pentru anumite categorii de firme. Potrivit anunțului făcut de curând de ministrul Muncii, Raluca Turcan, microîntreprinderile, care au sub 9 angajați, vor fi scutite de aceste obligații.

De asemenea, angajații pot fi pregătiți de la distanță pentru telemuncă și se poate folosi semnătura electronică în încheierea contractelor.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul a adoptat în prima lectură două ordonanțe de urgență care simplifică relațiile de muncă prin digitalizare și debirocratizare.

O ordonanță de urgență include prevederi privind folosirea semnăturii electronice, încheierea contractelor de muncă în relațiile cu instituțiile statului pentru angajator sau angajați și să posibilitatea angajatorului să achiziționeze semnătura electronică pentru angajat.

Parteneri AFB