Asociatia Firmelor Bihorene


Fabrica de cariere

„Fabrica de cariere” este denumirea unui proiect ce va fi implementate de Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) în colaborare cu Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT). „Obiectivul proiectului este crearea unui eveniment orădean de ocupare a forței de muncă, prin care companiile orădene, membre AFB sau neafiliate să poată atrage tineri talentați pentru a ocupa posturile noi create sau vacantate. Dorim prin acest proiect să îmbunătățim comunicarea dintre companiile din mediul privat și comunitățiile locale”, a precizat Radu Silaghi, directorul executiv al AFB.

Obiective

Dintre obiectivele specifice ale proiectului amintim: deschiderea de noi canale de comunicare prin care firmele sa vina inspre potentialii angajati cu oferte de locuri de munca prin metode mai atractive; identificarea de oportunităţi de angajare atât pentru cei în căutarea unui loc de muncă cât şi pentru cei care doresc să se dezvolte profesional; oferirea de sprijin profesional şi de pregătire pentru ocuparea unor poziții din diverse domenii și de a oferi publicului larg informații orientative pentru carieră și viitoarea profesie. De asemenea, evenimentul se vrea unul de informare anual pentru tineretul bihorean. Organizatorii vor să extindă programul în alte regiuni limitrofe cât şi la nivel național. Alte obiective sunt: oferirea unui suport de pregătire pentru elevi de liceu, prin crearea de cursuri de pregătire profesională; oportunități de recrutare de resurse umane pentru diverse posturi oferite de companiile orădene și bihorene.

„Grupul țintă al proiectului este format din elevi de liceu, studenți, tineri, populaţia aflată în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Radu Silaghi.

Potrivit acestuia, cel mai probabil evenimetul va fi organizat în a doua parte a lunii octombrie într-o locaţie ce urmează să fie stabilită.

„Este vital pentru comunitatea noastra ca proiecte care aduc un plus de valoare pentru tineretul și studenții orădeni să fie implementate cu maximă seriozitate, să beneficieze de implicarea autorităților locale ca parteneri susținători al acestora și ca împreună să aducem o contribuție majoră comunității noastre mereu în creștere”, a subliniat Barabaș Bernard Filip, preşedintele Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea.

 

sursa: Bihon.ro - „Fabrica de cariere”

Parteneri AFB