Asociatia Firmelor Bihorene


Evenimentul „Sărbătoarea Recoltei din Bihor”

Asociația Firmelor Bihorene, în calitate de partener, vă invită la

Evenimentul „Sărbătoarea Recoltei din Bihor”

care se va organiza în perioada 9-11 septembrie 2016 în Cetatea Oradea și va consta într-o prezentare a produselor locale, în cadrul unor standuri unitare, a peste 20 de comune din județul Bihor.

 

La „Sărbătoarea Recoltei din Bihor” localitățile bihorene vor avea standuri reprezentative.

Fiecare localitate participantă va încerca să îi convingă pe vizitatori de valoarea produselor agroalimentare și tradiționale din zonă, a oportunităților de cazare şi vizitare a obiectivelor turistice reprezentative, dar și de atractivitatea zonei pentru investiții.

La standuri vor fi prezenți, pe lângă reprezentanții autorităților locale, producătorii agroalimentari importanți din zonă, producătorii agroalimentari de produse tradiționale din comună, pensiunile agroturistice şi alte structuri turistice de pe teritoriul comunei, meșteșugarii şi artiștii populari din comună care își vor expune și vor oferi spre vânzare produsele proprii. În plus, ei vor organiza degustări de produse agroalimentare şi produse tradiționale, vor face demonstrații de gătit preparate tradiționale, de meșteșuguri populare, vor expune veștminte populare şi obiecte folosite în diferitele meșteșuguri, vor proiecta filme de prezentare a principalelor obiective turistice și vor oferi pliante ale destinațiilor turistice din zonă.

Vizitatorii vor găsi produse, bucate, locuri, oameni și tradiții autentice din Bihor!

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste produsele agroalimentare și vor putea să vadă spectacole de gătit bucate tradiționale. Vor afla din pliante, poze și filme despre obiectivele turistice, posibilitățile de cazare și agreement turistic. Vor putea să se întâlnească cu personalități care s-au născut sau au trăit în localitățile bihorene, să asiste la spectacole de dansuri şi cântece populare cu ansambluri folclorice şi artiști autohtoni ori la spectacole cu principalele obiceiuri şi tradiții specifice.

De asemenea, îi vor putea cunoaște pe producătorii de produse agroalimentare şi produse tradiționale de la care vor putea achiziționa produse la prețuri de producători.

Localitățile bihorene se vor prezenta ca destinații atractive pentru investiții și afaceri.

Un important obiectiv al evenimentului este promovarea localităților din Bihor și Crișana ca destinații pentru investiții. Reprezentanții comunelor vor prezenta potențialul și oportunitățile de investiții, în agricultură, servicii, comerț sau turism. În acest sens fiecare prezentare va prezenta informații despre specificul economic, principalele ramuri și domeniile economice prioritare în dezvoltarea pe viitor a comunei, despre dimensiunea și calificările forței de muncă existente în comună, despre căile de acces înspre principalele rute feroviare și rutiere, despre spațiile de birouri sau producție disponibile, cum ar fi centrele de afaceri sau hale, despre suprafețele, utilitățile, formele de proprietate, costuri de achiziție sau închiriere a exploatațiilor agricole, despre facilitățile oferite de administrația locală și resurse existente în zonă și care ar putea fi valorificate de investitori.

Scopul acestei acțiuni este de a crea exercițiul atât de necesar în vederea atragerii de investitori, cât și pentru a face cunoscute oportunitățile de investiții pentru fiecare localitate în parte. La această parte a evenimentului vor participa actori locali relevanți în atragerea de investitori.

Aici regăsiți și programul evenimentului.

Va asteptam cu drag!

Parteneri AFB