Asociatia Firmelor Bihorene


Eveniment A.F.B.- C.E.C.C.A.R.- 27 oct. 2022, Cetatea Oradea, Corp F

Asociația Firmelor Bihorene, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) Filiala Bihor, organizează joi, 27 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, la Cetatea Oradea, Sala conferință Corp F, evenimentul cu tema:

Parteneriat pentru reziliență: Mediul de afaceri & Profesia contabilă & Autorități locale. 

Evenimentul este la cea de-a doua ediție, la prima ediție, care s-a derulat sub titulatura de "Antreprenor vs Contabil", am "căzut la pace" pentru două ore și am încercat să înțelegem de ce nu ne înțelegem: antreprenorul cu contabilul, de ce parcă trăim în două lumi paralele.

La evenimentul din data de 27 octombrie, dorim să scoatem în evidență faptul că vremurile dar și legislația actuală ne provoacă, mai mult ca oricând, să colaborăm.

Vă invităm să ne fiți alături la evenimentul care va aduce la un loc autoritățile locale, mediul de afaceri și profesia contabilă.

Vom discuta, cu acest prilej, despre provocările actuale pe care le întâmpină mediul de afaceri și impactul acestora asupra rezilienței afacerilor.

Evenimentul pune în valoare importanța parteneriatului dintre mediul de afaceri, profesia contabilă și autoritățile locale, esențial pentru dezvoltarea unei economii reziliente.

Am fi onorați să vă avem alături cu acest prilej care, cu siguranță, va deschide noi oportunități de colaborare în interes public.

Am aprecia să primim un răspuns în sensul disponibilității dumneavoastră de a participa la eveniment, până la data de 25 octombrie:

Pentru a participa vă rugăm să completați formularul de înscriere:
formular inscriere

Asociația Firmelor Bihorene: e-mail office@afbh.ro sau la telefon: 0752 002 081
CECCAR Bihor: e-mail ceccarbihor@ceccarbihor.ro sau la telefon: 0745 463 510

Program:
09.30-10.00 Welcome coffee & înregistrarea participanților
10.00-10.20 Deschiderea conferinței. Mesaje din partea organizatorilor & invitaților
10.20-11.20 Profesia contabilă, contribuția la dezvoltarea economiei locale - parteneriatul antreprenori, liber-profesioniști contabili, autorități publice:
- Contabilitate, nu doar evidență contabilă: activitatea de conformare vs activitatea de consiliere;
- Gândirea integrată, noua paradigmă de creare a valorii - Reziliență + Adaptabilitate + Inovare = Sustenabilitate;
- Factorii de producție - productivitatea vs salariul: salariul minim, salariul competitiv;
- Siguranța antreprenorului: asigurarea răspunderii profesionale a expertului contabil/contabilului autorizat
11.20-11.45 Coffee break
11.45-12.15 Provocările actuale și impactul în reziliența afacerilor: criza energetică, digitalizarea afacerilor, forța de muncă - importul de personal
12.15-12.45 Digitalizarea - RO e-Factura, RO e-Transport, SAF-T; Care este valoarea reală a datelor contabile? Traseul de la date contabile la informație managerială
12.45-13.00 Banca: partener sau adversar
13.00 Socializare & finger food

Parteneri AFB