Asociatia Firmelor Bihorene


Comunicat de presa

Asociația Firmelor Bihorene, a organizat în data de 26.09.2017, o intalnire a mediului de afaceri local cu reprezentantii ITM Bihor, la care au luat parte peste 70 de persoane interesate de problemele din sfera legislatiei muncii si modul de aplicare in practica.

Descarcare comunicat de presa

Specialiști ITM Bihor, d-ul Marius Rotar, d-na Ioana Mos si d-ul Nicolae Hodut, au raspuns la nenumaratele intrebari venite din partea participantilor.

“Cu ajutorul reprezentantilor ITM Bihor, au fost clarificate o multitudine de probleme din sfera legislatiei muncii. Din discutii a reiesit un aspect extrem de important pentru angajatori, si anume ca nu exista o obligatie legala ca firmele sa aiba condica de prezenta, trebuie doar sa existe instrumente de evidenta a orelor lucrate de angajati.” a declarat d-ul Dan Octavian, Președintele AFB .

“Am fost surprins sa aflu ca un angajat poate lucra maxim 12 ore pe zi pentru un singur angajator, dar ii este permis sa cumuleze chiar si 3 contracte de 8 ore pe zi fiecare la 3 angajatori diferiti. Este cel putin curios cum legislatia muncii il protejeaza pe angajat fata de posibilele excese ale unui angajator, dar ii permite angajatului sa se “autoabuzeze” si sa cumuleze si mai mult de 24 de ore lucrate pe zi daca sunt impartite intre mai multi angajatori.” a adaugat d-ul Liviu Sav, Vicepreședintele AFB

Interesul deosebit al participantilor s-a materializat in dezbateri constructive si identificarea de solutii pe diverse teme de actualitate, printre acestea fiind:

  1. Programul inegal de munca
  2. Documentarea timpului de lucru efectuat de angajati din diverse domenii
  3. Cumulul de contracte de munca la unul sau mai multi angajatori
  4. Procedura de desfacere a contractului de munca.

Asociația Firmelor Bihorene, membră a Compirom, este o organizație patronală care repezintă mediul de afaceri din Județul Bihor, format din peste 22.000 de societăți comerciale cu capital privat. În această calitate susținem cu vehemență afacerile românești și susținem proiectele prin care pot fi înființate noi firme autohtone.

Asociația Firmelor Bihorene

Dan Octavian Președintele AFB

Data: 26.09.2017

 

Parteneri AFB