Asociatia Firmelor Bihorene


Comunicat de presă

Incepand cu data de 15 mai 2017, Spitalul Clinic Pelican Oradea opereaza GRATUIT:

  • in sectia de ORTOPEDIE şi TRAUMATOLOGIE, pacientii cu fracturi de sold, inclusiv cazurile care necesita protezare, fracturi la nivelul coapsei, la nivelul femurului, la nivelul genunchiului, la nivelul gleznei, la nivelul piciorului, la nivelul umarului, nivelul bratului, nivelul cotului, la nivelul antebratului, si la nivelul mainii.
  • In sectia de CHIRURGIE GENERALA, pacientii cu diagnostic de apendicita, prin metoda clasica sau laparoscopica

Pacientii care ajung cu ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente (UPU), dupa ce sunt evaluati si diagnosticati cu afectiunile descrise mai sus, pot sa solicite transferul la Spitalul Pelican pentru efectuarea acestor interventii.De asemenea pot sa solicite ambulanta de la inceput, sa fie adusi la Spitalul Pelican. In cazul in care ambulanta nu respecta solicitarea pacientului de a fi adus la Spitalul Pelican, rugam pacientii sa ne sesizeze.

Pacientii care beneficiaza de interventie chirurgicala Gratuita, trebuie sa fie asigurati.si sa vina la un consult la medicul ortoped, din cadrul spitalului Pelican. Costurile vor fi sustinute de Asociatia Medicala Pelican, asociatie care vine in sprijinul pacientilor cu mai multe afectiuni. Conditiile acordarii acestor servicii medicale le gasiti la adresa de internet: www.spitalulpelican.ro sau la callcenter 0259 444 444, incepand cu data de 15 mai 2017.

Ca o noutate, in cadrul Spitalului Pelican, opereaza o echipa de urologi condusa de prof.dr. Mahiar Teodor impreuna cu conf. dr. Bogdan Petrut, medic primar urolog din cadrul Institutului Oncologic Cluj-Napoca, care fac interventii de prostatectomie radicala laparoscopica pentru cancer de prostata si nefrectomie partiala laparoscopica, pentru cancerul renal, interventii care vor fi prezentate intr-o alta conferinta de presa.

Spitalul Clinic Pelican, deschis in anul 2008, a devenit in scurt timp leader al serviciilor medicale private integrate in zona Transilvaniei, datorită dăruirii profesionale a personalului medical, perseverenţei şi investiţiilor continue în aparatură de ultimă generaţie.

In sectia de ORTOPEDIE şi TRAUMATOLOGIE, medicii ortopezi efectuează intervenții chirurgicale clasice pentru fracturi, abordeaza prin tehnici chirurgicale “speciale” interventii unice in tara pentru protezarea gleznei, a umarului, revizia protezelor de genunchi/sold, reconstructia artroscopica a ligamentelor încrucișate ale genunchiului, transplant artroscopic de cartilaj articular, sutura atroscopica a meniscului, a “coafei rotatorilor” a umarului si nu in ultimul rand artroscopia de sold, cot si glezna.

Secţia de CHIRURGIE GENERALA a spitalului nostru este printre puţinele din România şi chiar din Europa, care oferă ca şi tratament standard intervenţiile laparoscopice (operaţie efectuată printr-o singură incizie transombilicală de 2-3 cm care nu lasă nicio cicatrice pacientului) pentru diverse patologii – de la colecistectomie până la intervenţii complexe precum hernia hiatală, splenectomie, cura laparoscopica a herniei inghinale, chirurgia bariatrică (pentru slăbit) prin sleeve gastrectomy, interventii pentru cancerul colo-rectal etc.

Complexitatea cazurilor rezolvate in cadrul Spitalului Pelican, pe tipuri de interventii chirurgicale, unele dintre ele unice in Transilvania sau in tara, precum si ingrijirea profesionala a bolnavilor au dus la cresterea adresabilitatii pacientilor. Durata medie de spitalizare, datorita folosirii tehnicilor chirurgicale minim invazive, si a tratamentelor de inalta calitate, este foarte redusa, de aproximativ 2-3 zile pacientii începând recuperarea imediat postoperator cu ajutorul echipei de fiziokinetoterapeuti.

Parteneri AFB