Asociatia Firmelor Bihorene


Comunicat de presă

Comunicat de presă

Asociația Firmelor Bihorene, a organizat în data de 15.03.2017, un seminar de prezentare a oportunitatilor oferite de Programul "Start-up Nation", unde au fost prezenți peste 60 de participanți interesați de înființarea unei afaceri prin acest program. Specialiști din A.F.B. au prezentat atat oportunitatile cat si riscurile pe are le presupune Programul "Start-up Nation". Interesul deosebit al participantlor s-a materializat in dezbateri constructive care au generat o serie de propuneri pe care AFB le-a transmis in mod oficial catre Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

"Programul START-UP NATION poate fi benefic pentru mediul de afaceri dacă se va ține cont de observațiile și propunerile făcute de Asociațiile patronale. Altminteri, există riscul ca în implementarea proiectelor să apară diferite blocaje care încă mai pot fi evitate." a declarat d-ul Dan Octavian, Președintele AFB .

Urmare a dezbaterilor, Asociația Firmelor Bihorene, a solicitat printre altele:

1. Includerea TVA in cheltuielile eligibile dat fiind dificultatile cu care se confrunta firmele noi in obtinerea unui cod de TVA.

2. Marirea termenului de depunere de la 30 de zile la 60 de zile intrucat exista riscul ca multe proiecte sa nu poata fi depuse, deoarece gradul de încărcare al firmelor de consultanță este foarte mare.

3. In masura in care asigurarea mijloacelor fixe achizitionate va fi obligatorie AFB a propus introducerea cheltuielilor cu asigurarea bunurilor in categoria cheltuielilor eligibile.

Asociația Firmelor Bihorene, membră a Compirom, este o organizație patronală care repezintă mediul de afaceri din Județul Bihor, format din peste 22.000 de societăți comerciale cu capital privat. În această calitate susținem cu vehemență afacerile românești și susținem proiectele prin care pot fi înființate noi firme autohtone.

Asociatia Firmelor Bihorene
Dan Octavian
Presedintele AFB

Data: 16.03.2017

Descarcare

 

Parteneri AFB