Asociatia Firmelor Bihorene


Comunicat AFB (actualizat 6-oct-2016)

Asociația Firmelor Bihorene și-a ales joi 21.09.2016 conducerea executivă în cadrul primei ședințe a noului consiliu director ales în Adunarea Generală a Asociaților (AGA) din septembrie 2016.

Principalele decizii luate în această primă ședință au fost legate de îndeplinirea obiectivelor asociației stabilite în Adunarea Generală a Asociaților (AGA). Cea mai importantă decizie a fost constituirea a 4 (patru) departamente distincte conduse de 4 vice-președinți care să coordoneze acțiunile și politicile publice ale AFB în mai multe domenii:

1.Departamentul Economic- vicepreședinte Liviu Sav

2.Guvernanță Locală- vicepreședinte Leontin Ciucur

3.Responsabilitate Socială (RSC) -vicepreședinte Mihai Pop

4.Educație, Sănătate,Resurse Umane – vicepreședinte Angela Perneș

Totodată din rândul membrilor Consiliului Director a fost ales președintele AFB, care va reprezenta interesele asociației, respectiv ale companiilor membre AFB pentru următorii 4(patru) ani, în persoana domnului Dan Octavian. În funcția de director general a fost ales domnul Radu Silaghi.

Obiectivele principale votate în AGA din septembrie 2016, pe care noua conducere trebuie să le urmărească și să le implementeze sunt următoarele:

a) facilitarea IMM-urilor bihorene de a se loca, reloca în Parcurile Industriale din Oradea pe

suprafețe între 1500-3000 mp

b) promovarea companiilor din județul Bihor către alte piețe

c) atragerea de fonduri nerambursabile pentru membri AFB

d) derularea mai multor programe de calificare, recalificare și instruire atât pentru angajații partenerilor AFB cât și pentru cei în căutarea unui locuri de muncă

e) mentorat, internshipuri, practică profesională pentru tineri

f) implicarea în elaborarea de decizii economice, politice și sociale care să vină în sprijinul mediului de afaceri

g) construirea unei platforme de comunicare cu decidenții politici la nivel local, regional și național în vederea promovării mediului de afaceri bihorean și eliminarea barierelor birocratice, fiscale și legislative care stau în calea dezvoltării firmelor bihorene

h) colaborarea cu organizații patronale din Romania și străinătate în vederea susținerii intereselor companiilor bihorene

Noul consiliu director este format din:

1. d-na Angela Perneș - servicii medicale,

2. d-na Mihaela Erbașu - productie benzi abrazive,

3. d-ul Leontin Ciucur - import și comerț cu anvelope etc

4. d-ul Octavian Dan – consultanță în afaceri

5. d-ul Liviu Sav – consultanță în afaceri

6. d-ul Laszlo Babics - prestări servicii, prospectare piață

7. d-ul Ciprian Urs - servicii de curățenie industrială

8. d-ul Mihai Pop - servicii de securitate

9. d-ul Ciprian Ivan – producție panificație

10. d-ul Laza Traian - distribuție presă

11. d-ul Radu Silaghi - servicii de marketing

Asociația Firmelor Bihorene va continua să sprijine activ mediul de afaceri bihorean prin acțiuni concrete, printr-o reprezentare reală a mediului de afaceri în raport cu autoritățile locale și centrale și prin promovarea intereselor comerciale ale membrilor săi la nivel regional, național sau european. Fiecare companie care activează în judetul Bihor are în AFB un partener care îl poate sprijini în activitatea comercială, în relația cu autoritățile și în activitatea de dezvoltare a companiei. Orice companie bihoreană, indiferent de marimea cifrei de afaceri, domeniul de activitate sau acționariat, împreună cu AFB își poate construi dezvoltarea firmei mai rapid și mai eficient. Împreună suntem mai puternici, așa cum spune și sloganul nostru!

Presa despre noi:

 

Parteneri AFB