Asociatia Firmelor Bihorene


500 km pe bicicletă în 24 de ore – sprijin pentru performanța Loredanei

FCOOradea, 13.08.2012 - Grupul de Inițiativă a Fundației Comunitare Oradea împreună cu Clubul Sportiv Xterra susține talentele din sportul oradean.

În data de 24-25 august 2012, membrii clubului vor pedala să o susțină pe Loredana, o fetiță cu talent promițător în karate Kyokushin. Loredana are 13 ani, a terminat clasa a VI-a la Liceul Sportiv din Oradea și practică karate Kyokushin din 2010. Karate Kyokushin este una din cele mai complexe arte marțiale din lume, ce pune accentual atât pe dezvoltarea fizică armonioasă, cât și pe dezvoltarea mentală și disciplinară.

În cei doi ani de când practică acest sport, Loredana a obținut locurile II și III la competiții locale și naționale.  Loredana este o fire veselă și perseverantă, îi place mult sportul și nu vrea să renunțe în nici un caz.

Familia sa nu își permite să plătească abonamentele pentru antrenamente, kimonourile și deplasările la concursuri, de aceea de multe ori a fost pusă în fața deciziei de a renunța la pasiunea ei. Loredana trăiește alături de mama, tatăl, fratele său mai mic de 5 ani și bunicul ei într-o singura cameră –locuință socială, fără baie și fără apă curentă.

Unul dintre obiectivxterraele Fundației Comunitare din Oradea este de a pune în legatură nevoile și resursele comunității pentru a îmbunătății viața locuitorilor. În acest project putem să vorbim de o implicare a sectorului non-guvernamental, a mass media, a companiilor locale și a persoanelor fizice.  Prin aceasta colaborare putem să sprijinim un copil cu talent în sport, o viitoare campioană. Fundația Comunitară Oradea dorește să îi ofere Loredanei o bursă lunară de 250 lei pentru un an. Suma totala necesară este de 3000 lei.

Grupul de Inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Oradea este susținut de programul național de fundații comunitare, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare.

Membrii Clubului Xterra Sport Bihor pasionați de ciclism, alergare și tot ce înseamnă mișcare și viața sănătoasă, dau dovada de responsabilitate socială și vor să se implice în proiecte unde sunt suținuți copiii și tinerii care sunt talentați în sport.

Deme-Molnar Jozsef, Szokolszky Istvan și Berecki Tibor vor pedala 500 km în 24 de ore pentru a o susține pe Loredana.

O poți susține pe Loredana prin donații și sponsorizări accesând site-ul: http://fundatiicomunitare.ro/continut/index.php/ro/sprijin-pentru-infiintare/implica-te.html cu mențiunea”bursă pt.Loredana.”

Informații suplimentare: Deme-Molnar Ildiko, Manager de proiect, Tel: 0740/918150,

E-mail: info@fundatiacomunitaraoradea.ro

Parteneri AFB