Asociatia Firmelor Bihorene


10 luni cu 13% creștere pentru AdePlast

Comunicat de presa- Oradea, 14 Noiembrie 2011

Compania AdePlast a înregistrat în perioada ianuarie - octombrie a acestui an o cifră de afaceri de 123.000.000 lei, în creștere cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. "Ne aflăm cu această cifră în prognoza pe care am facut-o la începutul acestui an. Chiar dacă situația economică nu este foarte roz, ne menținem această cotă până la sfârșitul anului. Una dintre cele mai importante realizări pentru AdePlast a fost faptul că am atins poziția numărul 1 în topul companiilor de profil, ceea ce confirmă încă o dată că traseul pe care ni l-am propus este unul câștigător", declară Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast.

În luna august a acestui an compania a finalizat cea mai modernă fabrică de polistiren din această parte a Europei, cu o investiție de aproximativ 4 milioane de euro, având o capacitate anuală de producție de 700.000 mc pe an. "În luna septembrie am produs în noua fabrică de la Ploiești 22.000 metri cubi de polistiren, iar în octombrie am crescut la 28.000 metri cubi. Pentru primele două luni de funcționare, rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare, însă trebuie să luăm în considerare că am pornit producția în plin sezon, când există cea mai mare cerere de polisiren din an", menționează Marcel Bărbuț.

Pentru anul 2011 produsele "vedetă" ale companiei se mențin în același trend ca anul trecut. Astfel cele mai vândute produse sunt în ordine: Polistirol (adeziv pentru polistiren), Tinci (mortar), Gletul Meseriașului și AFI (adeziv de faianță interior). Un alt produs care a obținut rezultate bune în acest an este chitul de rosturi, care a avut la nouă luni o creștere de 163%, față de anul trecut, fiind pus pe raft într-un nou ambalaj. "La începutul anului am pus în funcțiune o linie ultramodernă de ambalare a produselor noastre în saci de polietilenă, în condițiile în care ambalajele tradiționale sunt din hârtie. În cazul chiturilor, foarte importantă pentru utilizator este culoarea originală a produsului, care acum se poate vedea printr-o zonă transparentă de la baza sacului", precizează Marcel Bărbuț.

În ceea ce privește exportul, țările cu cele mai multe comenzi livrate sunt Moldova și Ungaria. Până la sfârșitul anului vor fi livrate către Liban 400 de tone de produse "albe"destinate lucrărilor cu marmură și granit. Exporturile către Liban se fac prin divizia Adeplast Orient, deschisă la Beirut.

AdePlast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone. Unitatea de producţie de vopseluri şi tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel naţional, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea.

Parteneri AFB