Asociatia Firmelor Bihorene


Evenimente

Profesorii „de carieră”: Elevii din Bihor, sprijiniți să-și aleagă meseria potrivită la un centru de excelență în învățământ profesional

Mişu strigă în larma atelierului. "Fă cum ţi-am arătat. Uită-te ce piese ai de desfăcut, vezi ce se poate întâmpla când le scoţi, gândeşte-te cum poţi face cel mai bine", zice tânărul. Viorel se luptă să desfacă planetara înţepenită. "Dă cu spray şi mai încearcă o dată. Când îşi dă drumul, împinge-o afară", cere băiatul, iar Vio o ia de la capăt.

  • 2022-06-29 15:09:00

Impotriva unei noi taxe pentru firme

Dan Octavian, președintele Asociației Firmelor Bihorene (AFB), este de părere că proiectul este neconstituțional. „Ceea ce dorește CCIR este complet neconstituțional pentru că se încalcă dreptul la liberă asociere. Nu văd de ce ar trebui să mă asociez cu cei cu care nu vreau. Prin această lege se încearcă transformarea unui drept într-o obligație. Această lege nu ar trebui să treacă de Parlament”, este de părere Dan Octavian.

  • 2022-04-30 14:54:00

Luna curățeniei în Bihor

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group, asociație în care sunt membre toate Unitățile Administrativ-Teritoriale din județul Bihor, alături de Consiliul Județean Bihor și Asociația Firmelor Bihorene, va invită să participați la o întâlnire cu președintele A.D.I. Ecolect și, totodată, vicepreședinte al CJ Bihor, Mircea Mălan, marți, 19 aprilie 2022, de la ora 15:00. Întâlnirea va avea loc în sala mare a Consiliului Județean Bihor, la adresa: Parcul Traian, nr.5, Oradea.

  • 2022-04-14 13:58:00

Un nou inceput

Poveștile unor refugiati ucraineni care incearca sa-si refaca vietile angajandu-se in Oradea.
Săptămâna trecută, în evidenţele grupului de ONG-uri erau circa 100 de cetăţeni străini care voiau să intre pe piaţa locală a muncii.

  • 2022-03-30 12:45:00

Recrutare persoane din Ucraina

Asociația Firmelor Bihorene recrutează pentru firmele bihorene persoane din Ucraina care doresc să se stabilească în Bihor

  • 2022-03-14 17:36:00

Mediul PRIVAT nu poate sustine zilele libere platite pentru AUTORECENZARE

Guvernul a considerat că își poate permite să prejudicieze angajatorii cu 320 milioane euro !
Cum a reușit? Foarte simplu, dând din pix o zi liberă tuturor angajaților care complectează documentele necesare efectuării recensământului.
Această măsură aduce grave prejudicii companiilor, și așa împovărate de cheltuieli în continuă creștere, punând în pericol chiar locurile de muncă a celor pe care încearcă să îi momească inoculândule ideea că a nu munci este bine.
Vă rog să susțineți acestă petiție online în încercarea de a stopa un gest prostesc și necugetat:

  • 2022-02-25 17:36:00

India – Romania Business Summit

Theme: “Strengthening Business Cooperation to enhance bilateral trade and investment – Strategy and Initiatives”
Tema: „Consolidarea cooperării în afaceri pentru a spori comerțul și investițiile bilaterale – strategie și inițiative”

  • 2021-11-22 16:52:00

Firmele din Bihor nu-si gasesc forta de munca

Dan Octavian, președintele Asociației Firmelor Bihorene (AFB), este de părere că muncitorii non-UE pot fi o soluție pe termen scurt și mediu. „Pe termen lung trebuie să găsim soluții interne. Ar trebui să potențăm sistemul de învățământ profesional – dual pentru a găsi soluții pentru dezvoltarea întreprinderilor noastre. Asta nu exclude riscul ca persoanele pe care le formăm să plece și ele, la un moment dat, spre alte țări, cu locuri de muncă mai bine plătite”, este de părere președintele AFB.

  • 2021-09-02 11:16:00

Parteneri AFB